Saturday, June 29, 2013

Beban


ASSALAMUALAIKUM

Memandangkan harini hari Sabtu agak, Membosankan. So, aku ambillah peluang ni untuk aku menaip pada keyboard yang dah bersawang ni.Malas aku nak bersihkan dia. Lagipun semalam ada lah hamba Allah, yang memerli aku yang tak bersalah ni, Kononnya blog cantik tapi tak berupdate takde guna juga. Kay takpe, aku terima dengan hati sekangkang kera ni. Hmmm

Semalam, yaa, kalau hari ni hari Sabtu, semalam mesti hari Jumaat. Mustahil hari ni hari Sabtu semalam hari rabu,kay ngarut. Bila hari jumaat, kami pelajar di KL masih bersekolah. Lainlah yang diKedah, Kelantan dengan ........ hmm aku tak tahu.. Kay apa aku ngarut, konon nak buat ayat dramatis tapi jadi smarties yang manis tapi sedap di makan, and FYI aku dah lama tak makan benda tu.

Hari Jumaat, hari terakhir persekolahan dalam seminggu bagi pelajar diseluruh negeri KL,Selangor dan entah.. Aku diperintahkan untuk, membuat sebuah projek(PBS;Band 6) kay, bila dapat tahu ... Sumpah memeritkan, aku sebagai seorang pelajar yang terlampau rajin tiba tiba menjadi terlampau rajin, kay , kay ? Faham ? Haha , Ceritanya bermula begini..

Pada tengah hari yang hening, aku masuk ke kelas, aku terlanggar sebuah kerusi, aku sepak kerusi tu, lepastu aku duduk kat tempat duduk aku, dan aku tahu apa jadi kat kerusi tu. Tu bukan cerita yang betul.. Yang ni betul, Kay, aku masuk kelas, seperti yang telah ditetapkan, jadual kelas aku, pada hari Jumaat waktu pertama akan di ambil oleh Guru MataPelajarn aku ,BM , ky, BM best :P

Yang buat tak bestnya, lepas bagi salam, kitorang duduk , sambil berbisik dengan kawan, cikgu panggil, kami toleh , cikgu menggunakan jari, menunjuk papan putih yang dah berkarat tu.. ' Kabaikan dan Keburukan berInternet' . Aku dan kawan kawan mula hairan, apakah yang cuba di sampaikan itu ? Haha, ayat aku macam !@#$%^&**(.. Lalu aku mengajukan soalan, 'Cikgu, apakah yang cikgu cuba sampaikan kepada kami' kay kalau aku cakap macam tu , memang dasar aku di-TITLEkan Murid Biadab.. So aku tanya, 'Cikgu, nak kena buat apa?' 'Baik, apa yang saya nak suruh kamu buat, ialah, kamu akan membuat perbahasan dihadapan kelas tentang Tajuk yang telah saya berikan dihadapan' Kay, aku mengerut dahi. Aduhh , tambah satu kerja lagi. cikgu kata ni Band 6 untuk BM , Kay, pening , Sains punya Band 6 haritu , aku belum lagi buat presentation datang lagi satu kerja. Hmmm .. Malas aku nak cerita detail snagat. Lantak koranglah ..

Bila sampai ke waktu terkhir, kami lagi sekali diperintahkan mencari ahli kumpulan. Seperti biasa, Aku, Bakri, dan Zamri.. pasti akan bersama. BFF lah snagat -_- . Kami cari, akhirnya . Kami berjaya dapatkan Amirul, haha, budak paling pandai dalam kelas kami. Heheh. Bila dengar penerangan cikgu, Minggu depan juga , kami kena buat Presentation mengenai Sejarah bab 6 subtopik 5. Hmmmm .. Kay. Minggu depan ada 3 presentation kena buat. Rasa Macam . QERTYUIOP gila -_-

Mesti kroang tertanya tanya, apa motif aku taip benda alah ni panjang panjang. Apa yang aku cuba sampaikan kan ? Kay, aku nak cakap kat korang, PBS ni lagi penat dari PMR, malah di akui oleh cikgu cikgu sendiri, yang PMR lagi mudah daripada PBS. :P Tu je . Kay bye.

ASSALAMUALAIKUM, JUMPA LAGI DI POST AKAN DATANG

Thursday, June 20, 2013

KPOP-ers ? Oh NOO !



ASSALAMUALAIKUM

Disebabkan ini post pertama aku dalam blog ni. Mesti korang tertanya tanyakan ? Kenapa aku letak gambar sebuah tempat di KOREA ni . LOL . Serius aku kata.. Aku saja je. Haha , ada masalah ? Takde masalah.. SENYAP!

Kay, FYI, aku actually memang tak teringin nak jadi KPOP-ers. Aku juga bukannya KPOP-ers. *Tengok muka aku. Takde langsung ciri ciri yang menyerupai artis Korea yang penuh dengan plastik plastik recycle dimuka mereka. Suci lagi muka aku tanpa ada sebarang suntikan mahupun plastik recycle tu kay.

Haha, satu lagi gambar tertempek disini. Haha . Kay , aku cerita. Firstly yang buat aku attract dengan KOREA ni..... Tempat dia. YA ! Aku tengok ramai friends aku di FB yang upload gambar dia dah sampai kat sana. Dan aku tengok. Arghhh*buat muka teruja* Peaceful nya tempat diorang(Ceh, padahal sekarang tengah perang) kay, fakta ni menipu, kay menipu. Jangan percaya. Jadi aku masih Bersyukur dengan bumi kelahiran aku.. MALAYSIA




Second, aku teruja tengok salah satu kumpulan perempuan di KOREA .. Ya , siapa lagi kalau bukan SNSD . Tralalala ~~


especially

YOONA
Haha, siapa kacau dia aku tembak korang. LOL . Cantik kan YOONA ? HAHA . ka, aku tahu walaupun muka dia ada plastik, tapi aku rasa plastik dia jenis plastic high quality . Aku repeat high quality . Kay cukup. Aku taknak jadi taksub. DOSA. Lagipun aku ada Yana Samsudin. Ngehngehngeh.

Third, RUNNING MAN. Running Man rancangan popular di Korea di mana ada Jong Kook, Jaesuk, Sukjin, Haha, Gary, Jihyo dan Gwangsoo. LOL .


Rancangan yang best. Haha . Lawak, dan GILA ~ dan buat aku jadi gila. Tersenyum depan komputer and gelak. Ya, FYI, aku takde Astro. So aku tengok Onnline je. Siapa yang mula tunjuk kat aku RUNNINGMAN ni ? Haaa, abang aku. Tak silap aku waktu tu, episod 63(SNSD) datang . Haha. Episod tu yang tarik perhatian aku untuk terus dan terus mengikuti RunningMan. Sampaikan aku boleh Hengat segelintir artis Korea punya nama. hasih Tak Sangka !

Soo , aku just nak CAKAP.. yang aku bukanlah KPOP-ers TEGAR. Aku minat just gitu gituje. Aku harap , Malaysian todays. Janganlah suka kan sesebuah/sesuatu benda tu sampai sanggup hina/lupakan tanah tumpah darah korang sendiri.

Hujan emas di negeri orang,
Hujan batu di negeri sendiri.

Ingatlah kata orang orang dulu. Ecewah. serupa guru tak berbayar kat sini. LOL . Dan NOTE. Sekiranya aku banyak duit. Selain Mekah. Aku nak jejakkan kaki ke KOREA. Lagi lagi kalau HONEYMOON , pasti akan jadi Hoenymoon of the Year gitu.Kay, sumpah mengarut. Ngehngehngeh . HAHAHA

ASSALAMUALAIKUM, JUMPA LAGI DI POST AKAN DATANG